Nový kurz Semináře ABA pro rodiče a osoby pečující o děti s poruchami autistického spektra

Centrum aplikované behaviorální analýzy MU nabízí v rámci celoživotního vzdělávání nový kurz Semináře ABA pro rodiče a osoby pečující o děti s poruchami autistického spektra určený pro rodiče, rodinné příslušníky a další osoby pečující o děti s PAS.

2. 6. 2020

Kurz bude probíhat formou 5 webinářů (online seminářů) a 1 osobního setkání. Povedou ho certifikovaní odborníci s dostatečnými poznatky a zkušenostmi v této oblasti. Kurz pomůže rodičům, kteří ABA pro své děti využívají za pomoci odborníků, jejichž počet postupně narůstá, aby i v domácím prostředí dodržovali principy ABA, a tím zlepšili účinnost poskytovaných terapií. Pomůže však i rodičům, kteří přístup k takovým odborníkům nemají, aby do doby, než takový přístup získají, nastavili aspoň základní principy práce s dítětem, například snížili výskyt problémového chování (agrese, sebepoškozování, ničení věcí, záchvaty vzteku), které mnohdy ohrožuje i zdraví těchto dětí.

Webináře budou probíhat ve dnech 13. 6. 2020, 16. 6. 2020, 27. 6. 2020, 30. 6. 2020 a 7. 7. 2020 za pomoci videokonferenčního softwaru ZOOM. Pro účast není potřeba mít instalovaný žádný software. Je však potřeba mít osobní počítač nebo notebook s možností přehrávání obrazu a zvuku a stabilní připojení k internetu. Nahrávku jednotlivých webinářů bude možné shlédnout ještě několik dní po každém setkání.

Na osobním setkání 11. 7. 2020 v Praze si pak účastníci kurzu vyzkouší, jestli dovedou nabyté znalosti použít.

Další informace o kurzu vč. ceny a způsobu platby kurzu najdete zde


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.