HODNOCENÍ KVALITY POKRMŮ ODEBRANÝCH Z JÍDELNY VYSOKÉ VOJENSKÉ ŠKOLY POZEMNÍHO VOJSKA VE VYŠKOVĚ

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Pedagogickou fakultu, ale pod Fakultu sportovních studií. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

JUŘÍKOVÁ Jana

Rok publikování 2013
Druh Kapitola v knize
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sportovních studií

Citace
Popis V jídelně Vysoké vojenské školy pozemního vojska ve Vyškově bylo odebráno 13 druhů hlavních jídel. Jednalo se o 7 druhů jídel masitých s přílohou, 3 druhy jídel bezmasých s přílohou a 3 jídla sladká. Chemickou analýzou byla sledována kvalita těchto jídel. Byl stanoven obsah toxických prvků olova a kadmia a stopového prvku zinku. Nejvyšší obsah olova byl zjištěn v sestavě pokrmů Smažený květák, hranolky, tatarská omáčka (56,5 mikrogramu), nejvyšší obsah kadmia byl nalezen v sestavě pokrmů Kynuté švestkové knedlíky sypané mákem a cukrem (14,6 mikrogramu). Největším zdrojem zinku bylo ze zkoumaných sestav pokrmů Hovězí maso vařené, vařené brambory, míchaná zelenina (74,9 mg).
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.