CITP anion analysis of beverages

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Pedagogickou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

BARTOŠKOVÁ Marie PELIKÁNOVÁ Blanka LUBAL Přemysl FARKOVÁ Marta

Rok publikování 2014
Druh Článek ve sborníku
Konference CECE 2014
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
www http://www.ce-ce.org/CECE2014/CECE%202014%20proceedings_full.pdf#page=125
Obor Analytická chemie, separace
Klíčová slova Isotachophoresis; food chemistry and analysis
Popis The new analytical method for the determination of content of sulphates and sulphites in the presence of carbonates by means of capillary isotachophoresis (CITP) was developed and this procedure was utilized for the analysis of wines, beers and nonsparkling mineral water samples. In case of beer and wine samples, the content of organic acids (e.g. benzoic, citric, lactic, acetic and sorbic acids) was determined in order to evaluate their impact on results obtained by developed technique.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.