Talent Management : Klíčové charakteristiky talentovaných zaměstnanců na manažerských pozicích

Varování

Publikace nespadá pod Pedagogickou fakultu, ale pod Fakultu sociálních studií. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

DVOŘÁKOVÁ Eva SMÉKAL Vladimír

Rok publikování 2019
Druh Článek ve sborníku
Konference PHD EXISTENCE 2019 "Tělo a smysl" : Česko-slovenská psychologická konference (nejen) pro doktorandy a o doktorandech
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sociálních studií

Citace
www PHD EXISTENCE 2019 Sborník odborných příspěvků
Klíčová slova talent; talent management; human resources; management
Přiložené soubory
Popis Hlavními tématy příspěvku je ověření dosavadních výstupů z výzkumu v oblasti talent managementu ve firemním prostředí. Příspěvek je založen nejen na výsledcích dosavadního výzkumu v této oblasti, ale také na tematické analýze hloubkových interview vedených s HR profesionály. Zabývá se identifikací charakteristik klíčových pro talentované zaměstnance na manažerských pozicích. Výstupy analýzy potvrdily výsledky předchozích výzkumů, kdy se charakteristiky související se vzděláním, profesní kvalifikací a kognitivními schopnostmi ukázaly jako podstatné, ale nikoliv rozhodující. Do popředí vystupují komunikační dovednosti, sociální kompetence, motivace a osobnostní nastavení. Klíčovými prvky se z hlediska budoucího vývoje pracovního trhu ukazují také adaptabilita a flexibilita.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.