(Not) Lost in Translation: Mediation in der DaF-LehrerInnenausbildung. Ein forschungsbasiertes Implementierungsprojekt an der Masaryk-Universität in Brünn (Tschechien)

Název česky (Ne)Ztraceno v překladu: Mediace v rámci studia učitelství NJ. Výzkumný implementační projekt na Masarykově univerzitě v Brně (ČR)
Autoři

MAREČKOVÁ Pavla

Rok publikování 2022
Druh Další prezentace na konferencích
Citace
Popis Cílem příspěvku je představit kolegům ze sekce záměr realizace projektu formou interaktivní přednášky a vyzvat je k výměně názorů na výše uvedené a podobné projekty formou "world café" diskuze. Budou představeny a diskutovány zvolené výzkumné metody, první výsledky výzkumu, struktura a obsah kurzů mediace na MU a příkladové úlohy mediace. Autorka chce svým příspěvkem ukázat, že začlenění mediace do univerzitního prostředí má smysl a je inovativní. Ve specializovaných kurzech studenti němčiny jako cizího jazyka mohou "zažít" mediaci na vlastní kůži jak z hlediska jazykové praxe, tak z hlediska didaktiky předmětu, objevit její potenciál a být tak motivováni k začlenění mediačních úloh do své budoucí výuky.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.