NEW PATHS IN OPERA : A conference on a book about avant-garde opera in interwar Czechoslovakia and a round table on the overarching theme of “Ertartete Musik”

Varování

Publikace nespadá pod Pedagogickou fakultu, ale pod Filozofickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky NOVÉ CESTY OPERY : Konference ke knize o avantgardní opeře meziválečného Československa a diskusní panel s důrazem na „Entartete Musik“
Autoři

SPURNÝ Lubomír SPURNÁ Helena NEVORALOVÁ Iva MACEK Petr

Rok publikování 2023
Druh Uspořádání konference
Fakulta / Pracoviště MU

Filozofická fakulta

Citace
Popis 57. mezinárodní hudebněvědné kolokvium Brno pořádané Filozofickou fakultou Masarykovy univerzity a Operou Národního divadla a Státní operou Praha v rámci projektu Musica non grata za finanční podpory Velvyslanectví Spolkové republiky Německo v Praze. Přednesené příspěvky byly zaměřeny na avantgardní hudební divadlo první poloviny 20. století s akcentem na skladatele, kteří žili a tvořili na pozadí společenských a politických událostí v první Československé republice (Martinů, Schulhoff, Ullmann, Burian, Ježek, Hába a další). Její ústřední témata se koncentrují okolo knihy Nové cesty opery, která vyšla v roce 2021 s podporou projektu Musica non grata.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.