Speciální potřeby v oblasti výživy u dětí předškolního věku

Autoři

MUŽÍKOVÁ Leona PRŮŠOVÁ Jana

Rok publikování 2023
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
www https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-6-2023/
Klíčová slova nutrition; food allergy; food intolerance; special nutritional needs; preschool child
Popis Příspěvek vychází z analýzy kurikula předškolního vzdělávání. Cílem příspěvku je zhodnotit současnou situaci týkající se speciálních výživových potřeb u dětí v mateřských školách. Autorky upozorňují na nejčastější potravinové alergie a intolerance u dětí předškolního věku, na speciální výživové potřeby, které poskytují mateřské školy těmto dětem, a na problematiku speciálních výživových potřeb z právního hlediska.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.