Psychological Background of Cybersexual Activities : Qualitative Survey of Specific Computer Mediated Communication (among Czech Users)

Varování

Publikace nespadá pod Pedagogickou fakultu, ale pod Fakultu sociálních studií. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Psychologické pozadí cybersexuálních aktivit : Kvalitativní survey specifické komunikace zprostředkovávané počítačem (mezi českými uživateli)
Autoři

DIVÍNOVÁ Radana

Rok publikování 2005
Druh Článek ve sborníku
Konference Abuse: The Dark Side of Human-Computer Interaction
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sociálních studií

Citace
www
Obor Psychologie
Klíčová slova Internet; online sexuality; sexual behavior; chat rooms; needs; motivation; masturbation; grounded theory
Popis Internet významně ovlivnil způsob prezentace a konzumace sexuálních obsahů. Prezentovaná studie zkoumala cybersexuální aktivity a jejich uživatele. Za cybersex považujeme sexuálně explicitní a eroticky sugestivní vzkazy či sexuální fantazie, které si lidé vyměňují prostřednictvím Internetu. Kvalitativní výzkum uskutečněný v roce 2003 odhaluje psychologické pozadí cybersexuálních aktivit. Patří sem: (1) potřeby podílející se na motivaci, (2) vnímání cybersexu, (3) význam cybersexu, (4) vliv cybersexu na sex reálný, (5) výhody cybersexu ve srovnání s reálným sexem. V tomto příspěvku je rozvedena pouze první, druhá a pátá kategorie.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.