Využití kontextové vizualizace při sledování přepravy nebezpečných nákladů

Varování

Publikace nespadá pod Pedagogickou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

MULÍČKOVÁ Eva KOZEL Jiří KUBÍČEK Petr

Rok publikování 2007
Druh Článek ve sborníku
Konference Sborník přednášek Mezinárodního kongresu o interoperabilitě v krizovém řízení Interop-soft 2007
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Klíčová slova contextual visualization; cartographic visualization; dangerous goods transportation; risk management; WMS; SLD
Popis Příspěvek se zabývá možnostmi využití kontextové kartografické vizualizace při monitorování silniční přepravy nebezpečných nákladů. Hlavní pozornost je věnována možnostem kartografické vizualizace v průběhu vlastního transportu, vytipování potenciálně nebezpečných úseků komunikací a jejich vlivu na kritickou dopravní infrastrukturu. Projekt počítá s několika vzájemně provázanými etapami rozvoje a postupně narůstající funkcionalitou. V první fázi je rozvíjen především základní dispečerský/přehledný portál pro běžné sledování se zřetelem na okolní prostředí pohybujícího se vozidla (s důrazem na kritickou infrastrukturu) a vazbou na subjekty činné v případě vzniku mimořádné či krizové situace. V případě havárie jsou podle předem definovaných kontextů generovány specifické kartografické výstupy pro podporu rozhodování. Příspěvek byl zpracován jako součást řešení Výzkumného záměru MSM0021622418 Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR s názvem "Dynamická geovizualizace v krizovém managementu".
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.