Study of antimutagenic activity of some sorts of tea
Název česky | Studium antimutagenní aktivity vybraných druhů čaje |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2004 |
Druh | Článek ve sborníku |
Konference | European Journal of Biochemistry (The FEBS Journal) |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Obor | Biochemie |
Klíčová slova | Antimutagenic activity; Antioxidant capacity; Green tea |
Popis | Čajové extrakty (extrahováno 10 až 30 g čaje ve 100 ml horké vody) působily jako pozitivní antimutageny, což se projevilo schopností inhibovat mutagenní účinek standardního mutagenu 4chinolin1oxidu. Všechny testované extrakty vykazovalyzároveň vysoké hodnoty antioxidační kapacity. Antimutagenní účinek testovaný na Saccharomyces cerevisiae D7 vykazoval 40 až 60% inhibici tryptofanových convertantů a 40 až 50% inhibici isoleucinových revertantů. |