Lokální učebnice a atlas Deblínska

Varování

Publikace nespadá pod Pedagogickou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

SVOZIL Břetislav TROJAN Jakub TRÁVNÍČEK Jan ŠERÝ Ondřej BRAUN Martin

Rok publikování 2010
Druh Článek ve sborníku
Konference Geografie pro život ve 21. století: Sborník příspěvků z XXII. sjezdu České geografické společnosti pořádaného Ostravskou univerzitou v Ostravě 31. srpna - 3. září 2010
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Klíčová slova local geographical textbook; atlas; community participation; South Moravia; primary school education
Popis Tvorba lokální vlastivědné učebnice a atlasu je jedna z klíčových aktivit schváleného projektu v rámci globálního grantu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (Trvalá udržitelnost součástí implementace ŠVP na ZŠ Deblín) a je jednou z mnoha aktivit realizovaných v rámci spolupráce mezi ZŠ Deblín, Geografickým ústavem Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně, Úřadem městyse Deblín a Městským úřadem Tišnov při participaci veřejnosti. Tvorba vlastivědné učebnice a atlasu reaguje na lokální potřeby umocněné poptávkou odboru Životního prostředí Městského úřadu Tišnov, který podporuje iniciativy směřující k naplnění koncepce udržitelného rozvoje na území správního obvodu ORP. Součástí učebnice bude inovativní metodika, snadno přenositelná do dalších institucí. Jako jednu z nejvýznamnějších předností tvořené učebnice a atlasu vnímáme intenzivní participaci místní komunity při její tvorbě.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.