K některým souvislostem mezi stylem výchovy v rodině, sebehodnocením a představami o budoucím povolání u 17-tiletých adolescentů

Varování

Publikace nespadá pod Pedagogickou fakultu, ale pod Fakultu sociálních studií. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

POLEDŇOVÁ Ivana MARČEK Vladimír

Rok publikování 2010
Druh Vyžádané přednášky
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sociálních studií

Citace
Popis Příspěvek zpracovává data z mezinárodního projektu ELSPAC (The European Longitudinal Study of Pregnancy and Childhood), jehož psychologická část se realizuje v Institutu výzkumu dětí, mládeže a rodiny na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Pro naše sdělení jsme zpracovali data z vyšetření v 17 letech věku respondentů. Hledali jsme souvislosti mezi jednotlivými komponentami výchovy zjišťovanými Dotazníkem pro zjišťování způsobu výchovy v rodině (Čáp, Boschek), sebehodnocením zjišťovaným Rosenbergovou Self-Esteem Scale a představami o budoucím povolání zjišťovanými modifikovanou verzí REP- testu a hodnocenými z hlediska jejich příznivosti a kognitivní komplexity (vysněné povolání, nechtěné povolání, povolání vzoru).
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.