Accumulation of Microcystins in Nile Tilapia, Oreochromis niloticus L., and Effects of a Complex Cyanobacterial Bloom on the Dietetic Quality of Muscles.
Autoři | |
---|---|
Rok publikování | 2011 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Doi | http://dx.doi.org/10.1007/s00128-011-0279-y |
Obor | Vliv životního prostředí na zdraví |
Klíčová slova | Fatty acids; Cyanobacteria; Bioaccumulation; Fish |
Popis | Studie se zabývala kinetickými pochody akumulace a eliminace microcystinů ze tkání Nile tilapia s ohledem na kvalitu rybího masa po expozici ryb cyanobakteriím. Přítomnost cyanobakterií způsobovala malý nebo dočasný vliv na zkoumané parametry kvality rybího masa. |
Související projekty: |