Výskyt, rizika a detekce nejvýznamnějších jednobuněčných parazitů v potravinách

Authors

SLANÝ Michal RESLOVÁ Nikol LORENCOVÁ Alena

Year of publication 2015
Type Article in Periodical
Magazine / Source Veterinářství
Citation
Field Zoology
Keywords food hygiene; toxoplasma gondii; giardia lamblia; cryptosporidium spp.; detection of parasites; protozoa
Attached files
Description Rizika alimentárních infekcí z nedostatečně opracovaných potravin rostlinného a živočišného původu jsou v dnešní době stále aktuálním tématem. Pozornost široké odborné veřejnosti se v poslední době zaměřuje na původce parazitárních onemocnění přítomných v potravinách. Cílem tohoto přehledového článku je přiblížit čtenáři problematiku parazitických prvoků (Toxoplasma gondii, Giardia lamblia a Cryptosporidium spp.), kteří jsou z pohledu bezpečnosti potravin významní.
Related projects:

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.