Zakladatelské období cukrovarnictví na Moravě a ve Slezsku do hospodářské krize v roce 1873

Logo poskytovatele
Autoři

ČAPKA František

Rok publikování 2012
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Sborník prací Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity, řada společenských věd
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Obor Dějiny
Klíčová slova sugar industry; sugar; businessman; sugar refineries; farmers sugar; sugar beet
Přiložené soubory
Popis Největším vývozním artiklem průmyslu na Moravě a ve Slezsku během 19. století se stalo cukrovarnictví reprezentované cukrem z cukrové řepy. Výzkumná studie přibližuje proces tří vývojových fází tohoto procesu od 30. let 19. století do roku 1873, kdy nastal v habsurské monarchii pokles tohoto druhu podnikání. Studie vznikla na základě studia archivních dokumentů.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.