Zakladatelské období cukrovarnictví na Moravě a ve Slezsku do hospodářské krize v roce 1873
Autoři | |
---|---|
Rok publikování | 2012 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | Sborník prací Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity, řada společenských věd |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Obor | Dějiny |
Klíčová slova | sugar industry; sugar; businessman; sugar refineries; farmers sugar; sugar beet |
Přiložené soubory | |
Popis | Největším vývozním artiklem průmyslu na Moravě a ve Slezsku během 19. století se stalo cukrovarnictví reprezentované cukrem z cukrové řepy. Výzkumná studie přibližuje proces tří vývojových fází tohoto procesu od 30. let 19. století do roku 1873, kdy nastal v habsurské monarchii pokles tohoto druhu podnikání. Studie vznikla na základě studia archivních dokumentů. |
Související projekty: |