Identification of bacterial strains of Streptococcus thermophilus species using PCR
Název česky | Identifikace kmenů bakterií druhu Streptococcus thermophilus pomocí PCR |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2008 |
Druh | Článek ve sborníku |
Konference | 4th Meeting on Chemistry and Life, Chemické listy,102 (2008) No15 |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Obor | Genetika a molekulární biologie |
Klíčová slova | Streptococcus thermophilus; P(HEMA-co-EDMA); yoghurt; PCR |
Popis | Streptococcus thermophilus se využívá v mlékárenském průmyslu jako startovací kultura při výrobě fermentovaných mléčných výrobků, zvláště jogurtů. funkcionalizované Magnetické částice (P(HEMA-co-EDMA) pokryté karboxylovými skupinami byly použity k izolaci DNA amplifikovatelné v PCR. DNA byla izolována ze vzorků jogurtů a mléčných nápojů obsahujících inhibitory PCR. Kvalita izolované DNA byla ověřena v PCR s využitím primerů specifických pro druh Streptococcus thermophilus. |
Související projekty: |