Identification of bacterial strains of species Lactococcus lactis in hard cheese using PCR
Název česky | dentifikace kmenů bakterií druhu Lactococcus lactis v tvrdých sýrech pomocí PCR |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2008 |
Druh | Článek ve sborníku |
Konference | 4th Meeting on Chemistry and Life, Chemické listy,102 (2008) No15 |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Obor | Genetika a molekulární biologie |
Klíčová slova | cheese; Lactococcus lactis; P(HEMA-co-EDMA); PCR; |
Popis | DNA v kvalitě vhodné pro PCR byla izolována z různých typů sýrů pomocí magnetického nosiče P(HEMA-co-EDMA) pokrytého karboxylovými skupinami v přítomnosti vysokých koncentrací PEG 6000 a NaCl. Kvalita izolované DNA byla ověřena pomocí PCR. Druhově specifické primery PALA4 a PALA14 (pro amplifikaci acm A genu kódujícího N-acetylmuramidázu specifickou pro Lactococcus lactis, 1131 bp dlouhé PCR produkty ) byly úspěšně použity pro identifikaci druhu Lactococcus lactis. |
Související projekty: |