Separation of PCR-ready DNA from dairy products using magnetic hydrophilic microspheres and poly(ethylene glykol)-NaCl water solutions

Varování

Publikace nespadá pod Pedagogickou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Separace DNA v kvalitě pro PCR z mléčných výrobků pomocí magnetických hydrofilních mikročástic a vodných roztoků poly(ethylen glykol) NaCl
Autoři

RITTICH Bohuslav ŠPANOVÁ Alena ŠÁLEK Petr NĚMCOVÁ Petra TRACHTOVÁ Štěpánka

Rok publikování 2009
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Journal of Magnetism and Magnetic Materials
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Genetika a molekulární biologie
Klíčová slova Magnetic microsphere; P(HEMA-co-GMA); DNA isolation; dairy product; polymerase chain reaction (PCR)
Popis Magnetické neporézní poly((2-hydroxyethyl methakrylát-co- glycidyl dimethylmethakrylát) (P(HEMA-co-GMA))mikročástice obsahující karboxylové skupiny a magnetické skleněné mikročástice byly použity k izolaci bakteriální DNA. Nejvyšší návratnost DNA bylo docíleno při použití koncentrací 12 nebo 16 % PEG 6000 a 2 M NaCl. Navržená metoda byla použita pro izolaci bakteriální DNA z mléčných výrobků, které obsahovaly buńky bifidobakterií a laktobacilů. Přítomnost cílové DNA byla ověřena pomocí PCR se specifickými primery.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.