Fixní kombinace netupitantu a palonosetronu

Warning

This publication doesn't include Faculty of Education. It includes Faculty of Medicine. Official publication website can be found on muni.cz.
Authors

DEMLOVÁ Regina KOZÁKOVÁ Šárka

Year of publication 2018
Type Article in Periodical
Magazine / Source Farmakoterapie
MU Faculty or unit

Faculty of Medicine

Citation
Web https://www.farmakoterapie.cz/c5936/fixni-kombinace-netupitantu-a-palonosetronu
Keywords nevolnost a zvracení indukované chemoterapií; CINV; inhibitor receptoru 5-HT3; inhibitor NK1-receptoru; palonosetron; netupitant
Description Adekvátní profylaxe a antiemetická terapie vedená podle aktuálních doporučených postupů musejí být nedílnou součástí současné moderní onkologické terapie. Nevolnost a zvracení způsobené protinádorovou cytostatickou terapií (CINV - chemoterapie vyvolaná nevolnost a zvracení) můžou ovlivňovat protinádorovou léčbu, mají vliv na její další průběh, včetně podávání následných cyklů chemoterapie, a mají další významný dopad na kvalitu života pacientů. NEPA je novější perorální fixní dávka kombinace netupitantu, vysoce selektivního antagonistického receptoru neurokininu 1 (NK1), palonosetronu, farmakologicky a klinicky odlišného inhibitoru serotoninu typu 3 (5-HT3). Farmakodynamické cílení na odlišnou receptorovou oblast a různé dráhy zapojené do regulace emeze ovlivňuje časnou i opožděnou fázi nauzey a zvracení. Současně se díky fixní kombinaci zvyšuje shoda pacienta, když se podává perorálně pouze v jedné denní dávce.
Related projects:

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.